Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

HRABKO: Ak strelca niekto radikalizoval zámerne, polícia to vypátra

Vysoko polarizovaná je však podľa Hrabka celá spoločnosť, ktorá prešla krátko po sebe parlamentnými aj prezidentskými voľbami. (správa, PODCAST, VIDEO)

- Slovenské a české odborové združenia ostro odsúdili stredajší (15. 5.) politicky motivovaný útok na premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

- Lotyšské bezpečnostné úrady vo štvrtok uviedli, že zadržali dvoch ľudí podozrivých z vykonávania špionáže v prospech Ruska, píše TASR na základe správy agentúry DPA.

- Priemyselná produkcia v USA v apríli stagnovala po miernom náraste o 0,1 % v predchádzajúcom mesiaci. Nenaplnili sa tak očakávania analytikov, podľa ktorých mala pokračovať v rase tretí mesiac za sebou.

- Rámec spolupráce pri podpore slovenských firiem na zahraničných trhoch definuje štvorstranné memorandum o spolupráci medzi Radou slovenských exportérov

- Španielska polícia vo štvrtok uviedla, že zhabala 1,8 tony metamfetamínu, ktorý sa mexický drogový kartel Sinaloa snažil predať v Európe.

- Na Ukrajine sa tento štvrtok oslavuje Deň vyšyvanky, čo je tradičná vyšívaná košeľa, ktorá je súčasťou ľudového kroja.

- Akciový trh v USA pokračuje v raste a prelamovaní rekordov. Kľúčový americký index Dow Jones Industrial Average sa vo štvrtok prvýkrát dostal nad psychologicky dôležitú hranicu 40.000 bodov.

- Leteckých záchranárov z Popradu vyslali vo štvrtok popoludní do katastra obce Kamenica v okrese Sabinov, odkiaľ bol hlásený pád rogalistu.

- Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte je naďalej vážny. Viaceré politické strany už potvrdili, že v reakcii na situáciu zrušia alebo obmedzia kampaň pred eurovoľbami.

- V súčasnej situácii treba hľadať odstup a upokojenie, nie ventilovať hnev. Pre TASR to skonštatoval riaditeľ občianskeho združenia IPčko Marek Madro v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Vyzval na zastavenie násilia a násilných prejavov.

- Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti, sa do tohtoročnej Noci múzeí a galérií (18. 5.) zapája témou Lebo huby. "Inšpirovali sme sa knihou Myko, ktorú napísal Jiří Dvořák a ilustrovala slovenská ilustrátorka Daniela Olejníková.

- Slovenská informačná služba (SIS) ostro odsúdila útok na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD).

- Po stredajšej (15. 5.) streľbe na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) narástol podiel hybridných hrozieb vo virtuálnom priestore. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to povedal policajný prezident Ľubomír Solák.

- Pri ruskom ostreľovaní mesta Vovčansk v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny utrpel vo štvrtok zranenia aj šéf mestskej vojenskej správy Tamaz Gambarašvili. Podľa agentúry AFP o tom informoval gubernátor oblasti Oleh Synehubov.

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po stredajšom (15. 5.) útoku je naďalej veľmi vážny. Uviedol to zvolený prezident Peter Pellegrini po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici. Nakrátko spolu podľa jeho slov komunikovali.

- V reakcii na stredajší atentát na slovenského premiéra Roberta Fica česká polícia sprísňuje bezpečnostné opatrenia na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, a to najmä v Ostrave, kde hrá aj slovenský tím.

- Strany Smer-SD i Hlas-SD v najbližšom období utlmia svoje aktivity v rámci kampane k voľbám do Európskeho parlamentu (EP).

- SNS vyzýva médiá, aby v najbližšom období vypli na jednotlivých portáloch všetky anonymné diskusie. Zákaz anonymných diskusií chce strana navrhnúť aj legislatívne.

- Členovia vlády majú dostatočné kompetencie, aby riadenie štátu prebiehalo bez problémov. Povedal to minister obrany a vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) po štvrtkovom rokovaní vlády a Bezpečnostnej rady SR v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica.

- Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislav Becík (Hlas-SD) podal trestné oznámenie na polícii. Dôvodom sú vyhrážky zastrelením.